Het verhaal achter Femke Héylen, een gepassioneerd dierenarts!

Ik ben Femke Héylen, een gepassioneerd dierenarts met een mobiele praktijk. Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Gent met paard als specialisatie. Mijn carrière ben ik gestart in een groepspraktijk voor paarden en landbouwhuisdieren waar ik mijn eerste ervaringen en praktijkkennis heb opgedaan. Uiteindelijk heb ik in 2021 de keuze gemaakt om voor mezelf te starten. Mijn belangrijkste drijfveer hiervoor is dat ik meer vorm wil geven aan mijn eigen visie op de diergeneeskunde. Vanuit deze hoedanigheid is Femke Héylen, dierenarts ontstaan.

"Traditionele Chinese diergeneeskunde"

Door mijn ervaring in de traditionele diergeneeskunde voelde ik een enorme frustratie door het gebrek aan bekijken van het dier als een individu. In de traditionele Chinese diergeneeskunde kan ik veel verder en dieper ingaan op het individuele dier en zo de oorzaak van de ziekte achterhalen en behandelen. Balansherstel in het lichaam is hierbij het doel om het paard of ezel zowel mentaal als fysiek een goede gezondheid te bieden.

Door middel van de uitgebreide anamnese, pols en tongdiagnose alsook de palpatie van de acupunctuur punten, kom ik tot een Traditionele Chinese Diagnose die vaak erg verschilt van een Westerse diagnose.

Westerse geneeskunde behandelt veelal diagnostische uitslagen met protocollaire behandelingsmiddelen (antibiotica, ontstekingsremmers  en of steroïde hormonen). TC(V)M behandelt individuele cases waarbij verbanden gelegd worden tussen verschillende organen. Het doel van de dierenarts hier, is het evenwicht herstellen.

"Femke is al van jongs af aan in de weer met paarden"

Los van het feit dat ik paardendierenarts ben, ben ik ook paardeneigenaar. Paarden vormen het belangrijkste onderdeel van mijn werk, ik ben opgegroeid met paarden en weet hierdoor erg goed waar ik op moet letten bij paarden en hoe ik ze moet inschatten. Ik heb ook een sterke specialisatie bij minder voor de hand liggende rassen zoals Trekpaarden, Shetlanders, Friezen en Tinkers. Daarnaast kun je bij mij ook terecht voor de juiste aanpak en behandeling van ezels.

Wil je meer van mij weten? Of wil je dat ik een keer langskom voor een afspraak? Neem dan gerust contact met mij op!